SAAB с готовност за два конкурса за доставки за армията

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:02 / 28.05.2008
1025
Шведската компания SAAB ще участва в конкурсите за доставка на многофункционални изтребители и информационно-комуникационна техника за Българската армия. Това съобщиха нейни представители по време на военното изложение "Хемус", започнало днес в 13-а палата на панаира. По-рано днес заместник-военният министър Спас Панчев съобщи, че двата конкурса, които са за офсетни сделки може да стартират още през следващата година. За самолетите "Грипен" компанията има готовност да предложи 100 или над 100 процентов офсет, както и да обучи персонал, казаха от фирмата. SAAB вече са доставяли самолети "Грипен" за унгарската армия, работят и с Чехия, Швейцария, Румъния и Гърция. Фирмата вече е набелязала българските си партньори, които да изпълнят офсетната част от евентуалния договор.

При кандидатстването за офсетната сделка за информационно-комуникационна система шведския концерн ще влезе в консорциум с други фирми, се разбра още днес.  Фирмата активно се готви за този конкурс от 1.5 години, казаха нейни представители.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Грозна постъпка пред мол в Пловдив
В Пловдив така и не се научихме как се минава през кръгово кръсто...
Важно за родителите на първокласници в Пловдив
Само в Plovdiv24.bg: Подробна справка как върви един от най-мащаб...
Взимат проби от Братската могила, обследват състоянието
"Либхер": Освободени са 58 служители, продажбите са в застой!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).