ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
С нов вид измама тровят пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:18 / 03.12.2009Коментари (6)5947
© Plovdiv24.bg
За нов вид измама алармира читател на Plovdiv24.bg. Измамниците стават все по-изобретателни и нагли, като за съжаление бавно и сигурно убиват съпричастността към чуждата болка и насаждат недоверие у почтените хора.

Най-новият номер ни бе разказан от живеещ в жр "Тракия" пловдивчанин. Схемата е следната: млада жена от български произход звъни на вратата и при отварянето започва да се вайка, че са й откраднали чантата от детската количка и моли за помощ. Тук се цели да се предизвика състраданието и желанието за закрила от страна на "жертвата", така че тя спешно да хукне да помага, оставяйки отключена вратата на апартамента си. Когато теренът се освободи, от горните етажи се спускат двама или трима мъже и се втурват към услужливо зейналия дом.

Нашият читател се е усетил, макар че е действал точно според плана в първата му част, но е дочул появата на съучастниците и се е върнал в дома си. Двамата, добре дегизирани с шапки и качулки, са се изнесли.

Дали това е вече позната на полицията схема за измама, до момента не можа да стане ясно заради неотговарящия телефон на пресцентъра на дирекцията. Ако вие сте ставали жертва на тази или друг вид измама, може да предупредите хората, описвайки в случая в коментарите.

Напомняме, че едва от тази сутрин е и поредната информация за измама. Както Plovdiv24.bg вече писа, 30 годишен събра над 100 лева от трима човека в Карлово, убеждавайки ги, че са за благотворителност. Като цяло не парите са основният проблем. Бедата е в това, че утре, когато някой наистина има нужда от помощ, няма да има кой да го подкрепи, просто защото няма да му повярва.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз сигнализирах за този случай на Пловдив24 и много благодаря на редакцията,че го отразиха и сигнализираха читателите си. Този номер се прави на хора с по хубави врати и за това си ги заключвайте . От притеснение още не мога да сваля кръвното,а съм на 32 години.
+1
 
 
Честността и трудолюбието на българина са останали в разказите на Елин Пелин. По цял ден се сблъсквам с хора, които искат да ме измамат-таксиметрови шофьори с помпички, катаджии с "да пишем или не", сервитьори с надписани сметки и т.н. Да не говорим,че редовно ми се случва,като отида до някой офис където пише работно време 9:00-17:30, той се отваря 15 минути по-късно и се затваря 15 минути по-рано.
+1
 
 
Не само по ТВ да ги показват, във вестниците също, ежедневно!!! Полицията чрез пощенските служби могат да разнасят брошури и да пускат по пощенските кутии на хората снимки и възможните варианти на измамите, и как трябва да постъпват при необходимост.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: