С карнавали и паради ще съживяват бохемския дух на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
08:35 / 27.08.2010
3818
Как точно Пловдив ще се нареди до водещите карнавални градове ще се разбере наесен. До края на септември ще е готов работният проект "Аз обичам Пловдив и света", дело на инициативен комитет, в който влизат представители на различни творчески гилдии, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На 15 април догодина се предвижда да започне поредица от прояви - Пловдив представя себе си, паради на веселието, архитектурата, парите, спорта, киното и анимационните герои, на велосипеда, световните търговски марки, като кулминацията ще бъде големият карнавал "Коледа в Световния град" в дните около Рождество.

"Пловдив сякаш е позагубил своя артистичен и бохемски дух и се е самоизолирал, искаме да го отворим към света и светът да дойде тук", набеляза една от целите на замисъла Владимир Дончев от инициативния комитет. Тя можело да бъде постигната чрез представяне на културата, спорта и бизнеса чрез синтез на изкуствата, реализирани като на улично артшоу.

Идеята е да се привлекат нови туристи, което би донесло приходи на града - хотелите и ресторантите, търговските обекти и културните институции, на участниците в самия проект, който да се превърне в малка карнавална индустрия. За първото издание предвиждат да пристигнат 10 хиляди чужденци и 200 хиляди българи.

На своя проект инициаторите гледат като на стъпка за приемането на Пловдив към асоциираните градове на ЮНЕСКО и превръщането му в атрактивно място за живеене и туризъм. Средства за реализацията му можели да се привлекат по световни и европейски донорски програми, държавни и общински институции, както и от дарителски и рекламни кампании.


Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сведохме глави пред паметта на Ботев и загиналите за Свободата
Пловдив почете Ботев и загиналите за свободата на България
От Пловдив: Болезнен разказ на една почернена майка на моторист
Шофьор паркира в парк в Пловдив. Сигналът изпокара хората в мрежа...
ЧСИ пусна за продан цяла сграда с апартаменти в Пловдив, собствен...
Tройно скача цената на таксиметровите услуги в Пловдив, увеличава...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).