С какво тези невинни дечица заслужиха злочестата си съдба?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
21:07 / 21.02.2018
59208
През май 2017-а година Иванка завела за последно децата си - Стефан и Габриела, при личния лекар и оттогава нищо. Това разказа директорът на "Социално подпомагане" Надя Танева по повод шокиращия случай с двете 3-годишни близначета от Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Оттогава тя не поддържа и контакт със семейството си", поясни Танева. 

По данни на специалистите от УМБАЛ "Свети Георги", където се лекуват дечицата, момичето - макар и бавно, подобрява своето състояние и следващата седмица може да бъде изписано, след което ще бъде прието в детска клиника, за да продължи с възстановяването си. Момченцето, обаче, все още е дълбока кома и данните за него не се променят. 

Решението къде ще бъдат настанени малчуганите - дали в приемно семейство, или в център от семеен тип с постоянна медицинска грижа, ще се вземе на база становище на лекарите за състоянието им и това кое е най-доброто за тях. Но към момента те категорично няма как да бъдат върнати на майката, макар Иванка да не губи майчинските си права.

Бабата на децата по бащина линия вече е декларирала, че желае да гледа децата. 

"Бабата е остана шокирана и стресирана от състоянието на близначетата", разказа Танева. "Момичето не може да ходи, да говори, мускулите са атрофирали, нужна е сериозна рехабилитация. Тежи 9 килограма, което е характерното тегло за 6-месечно бебе. Тези деца нямат увреждане, физическото им състояние не е вследствие на такова, но може да доведе до увреждане и с цялата ни възможност ще се постараем тези дефецити да бъдат покрити", заяви тя.

Бабата разказала още, че се е грижила за близначетата до 2-та им година, децата й гостували в Стамболийски (където жената живее и все още работи), пращала е пари на майка им и дори има документи, с което може да докаже този факт. Отделно бащата (синът й) също е изпращал средства на семейството си. В един момент обаче Иванка прекъснала всяка връзка със свекървата си, не й вдига телефона, не й отваря вратата.

Защо и какво точно е довело до разрива, тепърва ще се изяснява. Ясно е обаче, че близначетата, родени през декември 2014-та година, са били желани и припознати от бащата. Той и Иванка живеели на семейни начала 10 години и в един момент решили, че е време да станат родители. Но след раждането започнали семейните спорове. 

Социалните се опитват настоятелно да се свържат с мъжа, който работи в строителството в Германия, към момента без успех. Без успех са и опитите им да се срещнат с майката, която лично да обясни цялата ситуация, тъй като цялата информация, с която разполагат е по разкази на свекървата, както и съседи на Иванка. 

По думите на едни от дома на семейството се чували чести скандали, други твърдят, че познават майката, трети никога не са я виждали, имало съседи, които са я засичали с пълни пазарски торби, други казват, че са я виждали да разхождат близнаците, но още когато децата били бебета. 

Дали е имало скандали, какви са тези скандали, има ли информация в полицията за семейните им драми, тепърва ще се изяснява, коментира Надя Танева. Тя обаче бе категорична, че до края на деня ще направят всичко възможно да се видят с майката. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (12):
06.03.2018 Близначето излезе от кома, майката обаче не ги е посетила в болницата!
22.02.2018 Майката на близначетата се отказа от тях, не иска да бъде обсъждана!
22.02.2018 Версията на майката на недохранените близнаци за състоянието им (ВИДЕО)
21.02.2018 Ключов момент преди половин година довел до трагедията с
близнаците!
21.02.2018 Гледайте на живо пресконференцията на социалните за близначетата!
21.02.2018 Социалните свикаха специална пресконференция за случая с близнаците
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).