С електромобил в Пловдив - ето къде да заредите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:15 / 25.11.2017
12586
В редица страни електромобилите се налагат като основна алтернатива за чистия въздух. България обаче е поизостанала в сравнение с останалия свят, стана ясно по време на "Форум иновации 2017", провел се през седмицата в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. И все пак страната ни вече се осъзнава и наваксва с уверени стъпки, коментираха експерти.

За да притежаваш електромобил обаче, трябва да знаеш и къде да бъде зареден той. Plovdiv24.bg провери къде може да се случи това в града под тепетата. 

Четири са точките със зарядни стажции, сочат данни на една от водещите компании, развила платформата за популяризиране на електромобилността в Югоизточна Европа. А именно - на ул. "Васил Левски" 272, на бул. "Менделеев" 2, при хотел SPS и хотел "Империал".

Припомняме, че в края на миналата година община Пловдив пък стана първата община в България, обзавела се с два броя електромобили. Изцяло екологичните и абсолютно комфортни возила бяха на обща стойност 120 000 лева - по 60 000 едното. Администрацията обаче успя да се възползва от програма на Националния доверителен екофонд, отпускащ безвъзмездно финансиране за закупуване на електромобили в размер на 20 000 лева за всяка кола.

"Надявам се примерът, който даваме да стимулира и други да се възползват от закупуване на електомобили", коментира тогава кметът Иван Тотев.

Електромобилите са освободени от пътен данък и имат право да паркират безплатно в "Синя зона".


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).