С "Аз съм българче" читалище "Димитър Благоев-2008" ще се включи в днешните чествания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:04 / 03.03.2016
2154
Народно читалище "Димитър Благоев - 2008 г. - град Пловдив" ще се включи в тържественото отбелязване на националния празник със специално изработени картички с трикольора и стихотворението "Аз съм българче" на Иван Вазов. Това съобщи секретарят на читалището Вера Аврионова.

Инициативата "Аз съм българче" стартира още на 1 и 2 март, когато в библиотеката на читалището читателите имаха възможност да попълнят въпросник, съставен от 10 въпроса на тема Освобождението на България. На далия най-много верни отговори бе връчена книга за великите личности на България, а на всички участници - по една от патриотичните картички.

"Идеята ни да раздаваме картички с едно от най-българските стихотворения е насочена главно към децата и техните родители" - обясни секретарят на читалището. "Надяваме се, че няма да остане нито едно българче, което да не знае това стихотворение. Това е и послание към родителите - от малки да закърмят децата с патриотизъм и любов към родината."

Картички с трикольора и стихотворението "Аз съм българче" ще бъдат раздавани днес от 12:00 часа на хълма Бунарджик, където хиляди пловдивчани ежегодно почитат паметта за загиналите за свободата на България.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани гневни на новите порти на Източната порта: Като в зат...
В Пловдив жена получи бяла роза - някои разчетоха това като злове...
Пловдивчанка за Централна поща: Огромното й постмодерно туловище ...
Община Пловдив дава близо 2 млн. лв. за контрольори за лечебните ...
Музеят на авиацията с вход свободен днес
Единственият булевард в Пловдив, по който не минават автобуси?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).