С 1 200 000 лева ще развиваме туризма

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
11:48 / 25.03.2010
3423
1 200 000 лева ще бъдат изразходвани през тази година за развитието на туризма в Пловдив съгласно приетата от Общинския съвет програма, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

До последно вчера са вървели консултации със Съвета по туризъм в присъствието на кмета.

"Категорично предвидените 35 хиляди лева за рекламирането на Пловдив като туристическа дестинация, остават, въпреки че на някои съветници те се сториха много", заяви заместник-кметът Петя Гогова.

Администрацията е убедила представителите на туристическия бранш за някои корекции. Няма да стане през тази година художественото осветление на виадукта на Младежкия хълм, тъй като мястото в момента не било особено привлекателна гледка и ефектът от нея щял да бъде подсилен, когато бъде облята от повече светлина. Ще се започне обаче разработването на проекта, който ще бъде изпълнен догодина. За тогава се отлагат и системата за  мобилен екскурзовод, както и тръгването на туристически маршрутен автобус. Идеите обаче ще бъдат разработени до готовност за приложение.

Оспорени бяха 100-те хиляди лева, предвидени за възможно максимално озеленяване на Стария град. Сузана Николова предложи 50 хиляди от тях да бъдат пренасочени за изработването на идеен проект за Източната порта. "Няма как това да стане, защото Източната порта е държавна собственост. Едва след евентуално прехвърляне за стопанисване от общината, бихме могли да вложим тези пари", обясни Гогова.

За цялостна стратегия как да се продава Пловдив като туристическа дестинация ще бъдат реализирани 18 хиляди лева, тъй като в момента рекламирането на града приличало на шарен панаир.

Най-големите усилия ще бъдат насочени към Небет тепе. За тази година са предвидени всичките 400 хиляди лева, включващи трите етапа. "Иска ни се да постигнем колкото се може повече, но не е изключено да останат и неусвоени средства. Става дума за археология, скрита под земята, и оттам могат да възникнат някои закъснения. Съществува и спорна съсобственост с Арменската църква, водим консултации по въпроса, търсим съдействието дори на почетния консул на Армения", уточни Гогова.

Съветниците приеха програмата, но същевременно се съгласиха с внесеното от Любозар Фратев предложение да се гласува незадоволителна оценка на извършеното през миналата година, тъй като въпреки намалените приходи от туристически такси, останали близо 600 хиляди неусвоени средства.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (11)

Още по темата (4):
20.07.2010 Общината ударно ремонтира къщите си в Стария град
06.07.2010 Реставрацията на Небет тепе чака прекратяване на съсобственост
06.07.2010 Викат Долев да спасява проекта на Небет тепе
28.03.2010 Петя Гогова: Ако се проваля със Стария град, кметът да ми вземе главата
Още новини от Новини от Пловдив:
Пъстър панаир на занаятите, Иван Звездев е специален гост
Десетки пловдивчани бяха диагностицирани
"Ювелирно изпълнение" на шофьор в Пловдив? Видео регистратор засн...
"БСП за България" открива предизборния си павилион на Главната дн...
Няколко хиляди са без вода заради осем ВиК аварии в Пловдив и обл...
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).