Ръст в търсенето на къщи с двор в близост до Пловдив

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:10 / 12.05.2020
19847
Ръст в търсенето на къщи с двор в близост до София, Пловдив, Варна и Бургас. Интерес за потребителите представляват както големи и луксозни къщи, така и парцели с малки и стари сгради, годни за обитаване. Сред критериите на купувачите е къщата да не се нуждае от основен ремонт.

"Този показва, че интересът е продиктуван от извънредната ситуация, в която се намираме. Купувачите искат да открият имот, в който веднага да могат да се нанесат“, уточняват от imoti.net.

В първата онлайн платформа с обяви за имоти се предлага подробно описание на жилища, с богата галерия и виртуални огледи в цялата страна, публикувани както от агенции за недвижими имоти, така и от физически лица.

Освен към къщи около големите градове, потребителите проявяват интерес и към къщи и апартаменти в селища с минерални води, по Черноморието и планинските райони.

Средните цени на къщи около Витоша са около 1300 евро на кв.м, докато по селата в София област варират в диапазона 250-450 евро за кв.м.; в областите Бургас и Варна – между 600 и 800 евро на кв.м.; в област Пловдив – между 300 и 500 евро на кв.м.

За привлекателните райони с минерални извори средните цени за къщи варират между 300 и 600 евро/кв.м. Най-скъпи са имотите във Велинград – средно по 600 евро/кв.м. Имотите в Кюстендил и Хисаря са по-евтини с около 100евро/кв.м., а в Девин средната цена е около 300 евро/кв.м., но за сметка на това предложенията за жилища са много ограничени.

Друга интересна тенденция, която се очертава е търсенето на къщи под наем, особено в околностите на София. Средната наемна цена е около 5 евро на кв.м., а най-много предложения има в диапазона 1300 – 2000 евро наем на месец. Доста по-изгоден е наема на къщи на разстояние над 50 км. от София, където голяма къща с двор наемателите ще трябва да платят под 400 евро на месец.

"Дали и кога този интерес ще се превърне в сделки, предстои да разберем съвсем скоро. Но практиката показва, че когато сделките в определен район и за определен тип имот се превърнат в тенденция, там цените започват да растат“, уточнява Снежана Стойчева, мениджър на imoti.net.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).