Русия подготвя закон за защита на паметника на Альоша в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (200)
11:13 / 21.06.2019
15938
Министерството на отбраната на Руската федерация е разработило законопроект, предвиждащ въвеждането на наказателна отговорност за унищожаване или повреждане на паметници на руски военни, включително и в чужбина. Министерството предлага да се добави в Наказателния кодекс член 243.4. "Унищожаване или увреждане на символите на военната слава на Русия".

За извършването на такова престъпление се предлага да се наложат до три милиона рубли глоба, да се наложи принудителен труд за срок до четири години или да се лиши от свобода за същия срок. 

Министерството на отбраната предлага да бъде наложена глоба в размер от два до пет милиона рубли или лишаване от свобода за пет години, ако престъплението е извършено от група лица с предварителна организация поради причини, свързани с омраза или вражда, или с използване на насилие.

Министерството също така предложи на лицата, които са участвали в унищожаването, повреждането или оскверняването на паметници, да бъде забранено да влизат в Русия. Освен това се предлага да се конфискуват техните активи в Русия и да им се забрани да извършват сделки с имущество и инвестиции. В законопроекта се изброява и за какви обекти става дума:

АНКЕТА:
Трябва ли да махнат Альоша от Бунарджика?

Да
Не
Нямам мнение по въпроса

- воински погребения и други места на погребване на загинали при защитата на Отечеството

- паметници, обелиски и други мемориални съоръжения и обекти, увековечаващи паметта на загиналите при защитата на Отечеството

- посветените на изтъкнати военачалници и на дни на воинската слава и паметни за Русия дати, свързани със защитата на Отечеството

- мемориални музеи и паметни знаци на места на бойни действия

- отделни територии, оформени като и исторически свързани с подвизи на загиналите при защита на Отечеството, включително извън пределите на Руската федерация.

Виж коментарите (200)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).