Роми секат поголовно в парка около МБАЛ "Пловдив", къде е полицията?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (52)
09:15 / 17.03.2015
8612
За незаконна сеч в парка около МБАЛ "Пловдив" - бившата Окръжна болница, пише читателка на Plovdiv24.bg:

Здравейте, пиша Ви с молба за съдействие относно нагла и незаконна сеч на дървета в парк на територията на Пловдив.

Става въпрос за парка около МБАЛ "Пловдив" - бившата Окръжна болница (в приложения файл ограден с червена линия). Цяла есен и зима ставам свидетел на безнаказана сеч в горичката около болницата от страна на хора от малцинствата. 

С всякакви подръчни материали и средства тези утайки на обществото унищожават многогодишни дървета абсолютно безнаказано и необезпокоявано от никой. 

В парка се влиза с ръчни колички, каруци, дърветата се унищожават по най-безочлив начин посредством чупене на клони с въжета, на които са закачени куки, дървета се секат с брадви, режат се с триони, понякога и с моторни резачки, дървеният материал се извозва с ръчни колички, на ръка, с колелета, каруци, влачи се с чували и по какъв ли не друг начин. 

Гората особено зад болницата е драстично оредяла, направо ми се къса сърцето, дънерите стърчат на височина от около метър с дълги езици от кората (обелени поради неправилният метод на сечене).

Не стига това, ами в същата тази гора непрекъснато се разхождат някакви огромни домашни прасета, свине-майки с малките си, кози, кучета, а за капак на всичко в горичката срещу бензиностанцията, автомивка и магазин за акумулатори по ул. "Дилянка" непосредствено преди пресечката с бул. "България" има изхвърлени и множество автомобилни гуми и др. боклуци. 

За дупките по пътя за спешния център на болницата изобщо няма да говоря, те не са предмет на това писмо, а и за изкърпването им общината най-вероятно няма пари, но...

Какво е необходимо, за да спасим тази горичка, аз не знам, не мога да разбера и отказвам да приема бездействието на отговорните органи, като че ли Пловдив е градът с най-много зеленина или с най-чист въздух в Европа, че изсичането на този градски парк, макар и неподдържан и обществено безинтересен, да не ни е проблем.

Моля, да посетите въпросните места и да заснемете вие унищоженията, да направите проблема обществено достояние, тай като оказа се в Пловдив няма институция, която да се занимава с това - не било работа на 3 РПУ, не било работа на ОП "Градини и паркове", не било работа на "Зелени балкани", на няколко отдела в община Пловдив също.

Все пак аз съм един обикновен гражданин и не мога да прозвъня целия телефонен указател на града, за да намеря човека, който евентуално отговаря за това. На вас като журналисти може би ще обърнат повече внимание. Да спасим дърветата не струва пари, нужно е само малко внимание.

Надявам се да обърнете внимание на този сигнал и да намерите време и желание да направите материал по случая. С пожелания за много успехи и поводи за усмивки.

Сигналът е предаден на ОД МВР Пловдив, очаквайте реакцията на отговорните институции!


Виж коментарите (52)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).