Роми от Пловдивско се интегрират успешно, станаха земеделци

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
08:28 / 22.11.2017
3451
Близо 250 ромски семейства в Пловдивска област обработват земя и са собственици на ниви и лозя. Над хиляда души вече са заети в земеделието и изкарват средства с честен труд. Пловдивската обществена телевизия ви представя положителните примери за интегриране на ромските общности, реализирани с по програма за подкрепа на семейства в неравностойно положение, които имат желание да започнат бизнес. Фондация "Земята източник на доходи" и тази година отчете постигнатите резултати. 

Проектът има два основни фокуса-социално включване и създаване на работни места. Той е насочен към намаляване на безработицата сред ромските общности. Подпомагат се основно закупуване на земя и техника. Проектът осигурява финансиране при спазване на определени условия и принципи.

Лично посланикът на САЩ в България Ерик Рубин приветства земеделците. За него фактът, че има 99 процента възвращаемост на заемите, е белег за успех на програмата. Председателят на Управителния съвет на Фондацията "Земята източник на доходи“ доц. д-р Иван Пенов  уточни, че след успеха на модела в Пловдивска област той е бил приложен в още 5 други части на страната.

Схемата е проста - ромите сами намират парцела земя, който искат. Фондацията го купува и поема 80 процента от стойността. В срок до 5 години хората трябва да изплатят земята. След като те внесат последната вноска, получават и нотариалния си акт.  

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).