Ревнивец от Пловдив следи гаджето си с камери, запали дома й

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
08:50 / 20.01.2016
9988
Пловдивчанин, страдащ от патологична ревност, инсталира камери в дома на приятелката си, за да я следи онлайн. Районният съд в града на тепетата е издал заповед да не приближава партньорката си, апартамента й и местоработата й на 100 метра в продължение на половин година.

Пред психолозите на неправителствената организация "Джендър алтернативи" пострадалата Ели Илиева разказала, че избраникът й Иван Стоев я дебнел нонстоп. 

Видеоустройствата били сложени във всички стаи на жилището й, тъй като той искал да знае какво прави гаджето му, докато него го няма. Карал и приятелите си да я проверяват. Засичал времето, за което се прибирала от службата си, и я пребивал, ако закъснеела.

Самият Стоев бил безработен и разчитал на парите, пращани от родителите му от чужбина. Няколко пъти наранявал кучето на приятелката си, за да й покаже на какво е способен, ако не му се подчинява. 

Илиева често ходела насинена на работа, а пред колегите си обяснявала, че е паднала или се е ударила във вратата.

"Дойде при нас тайно от насилника. Шефът й я освобождаваше няколко дни. Съставихме план как трябва да действа, ако отново партньорът й посегне", обясни координаторът на "Джендър алтернативи" Рада Еленкова. 

След жесток побой жената избягала при родителите си, а Иван събрал дрехите й насред хола и им драснал клечката. Съседи забелязали пушека и се обадили на пожарникарите, които спасили жилището от изпепеляване. 

Стоев е отстранен принудително от дома, а срещу него са насрочени две дела - за палеж и домашен тормоз. След приключване на втория процес Илиева ще получи съдебна заповед за трайна защита.


Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (11)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят редица правилници и наредба на Община Пловдив
Знаковата сграда, която Пловдив загуби завинаги
Катя Стоилова, БСП: Повишаване на тежестта на наказанията за изос...
Ивета Балева от Starbucks Парадайз Център ще представя България н...
Риба на фурна с гарнитура докара разстройство на деца в Пловдив
Откриха много наркотици в апартамент в Кючука!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).