Рестартират Големия воден проект на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
12:31 / 13.11.2014
6222
Община Пловдив е получила покана от Министерството на околната среда и водите за подписване на договора за Водния проект, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това каза в кулоарите на Общинския съвет днес кметът Иван Тотев.

През следващата седмица градоначалникът ще поиска среща с министъра на околната среда и водите и ще търси подкрепа в преговорите с изпълнителя на проекта за изграждане на пречиствателната станция - белгийски консорциум.

"Заради забавянето на процедурите по проекта, избраният изпълнител може да не поднови офертата и тогава сигурно ще се наложи да преминем към избор на нов", коментира Тотев.

Той допълни, че останалите фирми са потвърдили, че ще изпълняват поръчките. Така община Пловдив ще стартира поне половината от дейностите по Водния проект, т. е. тези, които не касаят пречиствателната станция.

Проектът предвижда да бъдат подменени 14 километра водопроводи и 800 сградни отклонения, 16.1 километра второстепенна канализационна мрежа; ще бъде извършена рехабилитация на 2.8 километра от съществуващия колектор VII; изграждане на разтоварващ колектор; както и ще бъде извършена реконструкция, модернизация и доизграждане на пречиствателна станция за отпадни води - Пловдив.

Чрез реализиране на проекта ще се осигури и екологосъобразно третиране на утайките чрез подготовката им за използване в селското стопанство.

С подмяната на 19 километра канализация ще се преустанови редовното наводняване на приземните етажи в ниската част на града.

Модернизирането на 14 километра водопровод ще подобри качеството на водата, ще намали честите аварии по мрежата и така дори и в сухите месеци до пловдивчани ще достига качествена питейната вода.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (308):
11.04.2024 Читател: Ремонтът приключи, няма логика този изкоп да е там. Ще стане страшна беля!
05.04.2024 Пловдивчанин сигнализира за покъртително състояние на един от най-новоремонтираните булеварди
23.03.2024 Бивш зам.-кмет на Пловдив: Водният цикъл приключва, когато се отчете в
цялост
22.03.2024 Продължават ремонтите в северната част на Пловдив
21.03.2024 Първо в Plovdiv24.bg: Изненадващо смениха ръководителя на Водния проект
28.02.2024 За броени часове асфалтираха част от булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).