Ремонт създава неудобства в Онкохематологично отделение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
16:24 / 16.11.2011
1804
Родители на деца от Онкохематологичното отделение към Детска клиника на Универститетска болница "Свети Георги" в Пловдив се жалват от лошите битови условия при които се лекуват децата им. Заради ремонтни работи те са прехвърлени в старата сграда на клиниката, където стаите са в окаяно състояние и нямат собствен санитарен възел.

"Помещенията не стават за онкоболни деца. Нашите деца отписани ли са?", питаха разтревожените родители. Целият етаж разполага с една обща баня и тоалетна. В стаите парното почти не се усеща, което налага използването на допълнителни отоплителни уреди. 

Според медиците лошите битови условия не крият риск за здравето на децата. Ремонтът е належащ и не търпи отлагане, тъй като там не е извършван такъв от създаването й през 1981 година, обясни доцент Мирослава Бошева - шеф на Детска клиника.

Електрическата инсталация, водопроводната мрежа и покрива, са били в окаяно състояние, което е причина за честото наводняване и мухъл по стаите. Ремонтът, който обхваща шест от етажите на новата сграда на клиниката, ще приключи в средата на месец декември.

По тази причина е ограничен плановия прием на деца. В момента в клиниката има 60 деца. Минимален е броят на тези, които заради ремонтните дейности са пренасочени в други лечебни заведения. "Правим всичко в името на децата", увери доцент Бошева. Предстои и разширяването на Спешното приемно отделение.

Източник: радио "Пловдив"


Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).