Ректорът на АМТИИ-Пловдив стана "Утвърден учен" на годината

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
18:38 / 07.12.2023
3344
Ректорът на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив проф. д-р Тони Шекерджиева - Новак стана "Утвърден учен" на годината за особен принос в издигане престижа на науката. За отличието съобщи пред "Фокус" самата проф. Шекерджиева - Новак. 

За десета поредна година Университетската младежка академия за управление на знания при Университета по библиотекознание и информационни технологии връчи своите награди в пет категории: "Утвърден учен“, "Изявен млад учен“, "Изявен докторант“, "Изявен студент“ и "Специална награда на Академията“.

Сред гостите бяха изявени представители на науката, представители на научни и академични институции, журналисти и представители на бизнеса.

Проф. д-р Тони Шекерджиева - Новак е ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в Пловдив от февруари 2020 година. 

Водила е майсторски класове в "Дом Витгенщайн“ във Виена през 2010 и 2011 г., в Харбин, Китай, през 2012 г., в Гданск и Вроцлав, Полша – всяка година между 2009 и 2019 г.

Председател и член на национални и международни конкурси за млади оперни певци в Полша, Турция, Италия и др.

Това е поредно признание в кариерата и. 

В деня на народните будители ректорът на АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" Пловдив проф. д-р Тони Шекерджиева – Новак получи в столицата на Италия Златна монета култура за "завоюван висок престиж и обществено признание за приноса на Академията към българското образование и култура", а АМТИИ получи изключително отличиеза висок институционален престиж.

Признанието за висшето училище е от Съвета на европейската научна и културна общност и Българския образователен и културен център "Ботев институт“.

Проф. Шекерджиева - Новак притежава още отличие от Министъра на културата на Полша, награда "Пловдив“ на Община Пловдив за ярки постижения в изкуството и културата, съвместно с Младежка камерна оперна сцена, академичната награда на АМТИИ "Меден чан“ за 2009/2010 и 2010/2011, както и "Кристално огърлие“ на СБМТД, за 2019 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).