ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Регионалният съвет за развитие прие годишната програма за дейността си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:34 / 25.03.2009Коментари (0)1477
©
Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие на ЮЦР и Регионалния координационен комитет в Южен централен район се проведе днес в областната администрация. На заседанието присъстваха заместник-министърът на земеделието и храните Димитър Пейчев, представители на министерствата - членове на съвета, областният управител на Хасково Райна Йовчева, зам. областните управители на областите Пазарджик, Кърджали и Смолян, кметовете на общини от област Пловдив и от ЮЦР, експерти, представители на организациите на работодателите, на работниците и служителите на национално ниво и медии.

Председателят на Регионалния съвет за развитие и областен управител на Пловдив Тодор Петков изнесе кратък доклад, относно изпълнението на решенията от първото заседание на Регионалния съвет за развитие в Южен централен район, което се проведе на 27 ноември 2008 г.

На заседанието бяха обсъдени предложения към Годишната индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие в Южен централен район. С Годишната индикативна програма се определят основните дейности, пряко свързани с функциите на Регионалния съвет за развитие, съгласно Закона за регионално развитие, както и необходимите средства за тяхното ефективно и ефикасно изпълнение през 2009 г. Целта на програмата е да осигури активното участие на Регионалния съвет за развитие в процеса на стратегическо планиране на регионалното и местното развитие и постигане на ефективна и ефикасна координация при усвояване на средствата за регионално развитие, насочени към икономическото, социалното и териториалното сближаване на района с останалите райони в България и Европейския съюз. Програмата бе одобрена и приета с направените предложения от членовете на Регионалния съвет за развитие.

Според изискванията на действащия Закон за регионално развитие бе създаден Регионален координационен комитет. Той осигурява ефективна координация и взаимодействие при изпълнението на операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, върху развитието на района. По предложение Тодор Петков се създаде работна група за разработване на вътрешни правила за работа на Регионалния координационен комитет. В нейния състав влязоха 3 души: Петър Фиданов - областен управител на Смолян, Георги Иванов - старши експерт в МТСП и Евгения Борисова - гл. експерт в МЗХ.

На съвместното заседание бе представена и информация, относно операциите по оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз на територията на Южен централен район от представителите на управляващите органи на оперативните програми. Бяха изнесени няколко презентации от представителите на министерствата, които предизвикаха оживени дискусии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Нови данни за археологическите разкопки на "Източната порта"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: