Реформаторите няма да подкрепят Славчо Атанасов, издигат свой кандидат за кмет или подкрепят независим

Автор: Мария Морунова
Коментари (4)
14:14 / 27.07.2015
5695
Реформаторският блок (РБ) в Пловдив ще се яви на изборите наесен или със собствен кандидат за кмет, или ще подкрепят независим такъв. Това заяви на пресконференция народният представител на РБ д-р Димитър Шишков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Ние уважаваме кандидатите Дани Каназирева, Славчо Атанасов, Иван Тотев, но категорично няма да подкрепим друг партиен кандидат за кмет на изборите наесен", заяви Шишков.

Ако се стигне до подкрепа, тя ще е към независим кандидат, но д-р Шишков категорично отказа да потвърди дали това ще е Здравко Димитров, който вече обяви кандидатурата си за кметския стол като независим.

Депутатът риторично попита защо Патриотичният фронт не подкрепи реформаторите на местния вот, тъй като на изборите през октомври миналата година са имали по-нисък резултат от РБ.

Д-р Шишков отбеляза още, че до изборите има 90 дни, което е достатъчно време, в което да обмислят вариантите и след това официално да обявят кандидатурите си. Определи и като нередно още сега цял Пловдив да е облепен в предизборни плакати.

Народният представител на РБ представи в града на тепетата свършеното от него в парламента. Той посочи, че е внесъл 15 законопроекта. Определи парламентарния сезон като много успешен, защото РБ са успели с 23-та си представители да променят мисленето на ГЕРБ, както и на други управляващи политически сили. Освен това са се развенчали слуховете, че блокът е пред разпад, напротив, бил изключително обединен.

Д-р Шишков отчете и два свои неуспеха. Единият е отхвърлената му идея за създаване на комисия, която да разследва болниците с най-големи задължения, но подчерта, че няма да спре борбата си тази комисия да се създаде.

Вторият му неуспех е свързан със спортното училище в Пловдив. Шишков е предложил промяна в закона, според която базите на учебното заведение да минат на държавно разпореждане. Темата обаче отново ще е актуална наесен.

Виж коментарите (4)

Още по темата (892):
10.05.2023 Пепа Деведжиева: Разкритията на Чингарова са след дъжд качулка
09.05.2023 Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения
09.05.2023 Бивш председател на ОИК: Твърденията на Чингарова са абсурдни
09.05.2023 Районна прокуратура Пловдив се самосезира, започва проверка
09.05.2023 Освободен зам.-кмет на "Централен" разбуни духовете с обвинения за фалшифицирани избори в Пловдив
15.10.2019 Мирно и кротко: Последната сесия на ОбС Пловдив свърши за 20 минути
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).