Разследват ромски организации в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:44 / 31.01.2012
2292
Изразходването на средства по различни проекти от две ромски организации в Пловдив се разследват от данъчни и прокурори.

"Проверява се за нарушения при изразходването на средствата и пропуски", коментира лаконично говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив Галин Гавраилов.

Той поясни, че става въпрос за Коалиция за гражданска организация "Столипиново" и фондация "Рома-1995", чийто шеф е общинският съветник от ДПС в града Антон Карагьозов.

Организациите му се занимават с различни проекти за интергриране на ромите от квартала.

На последното заседание на Общинския съвет той прокара решение, с което се отпуснаха 40 хиляди лева за интегриране на деца от малцинствата.

"От проверки не ме е страх, редно е да ги има", коментира Антон Карагьозов и обеща пълно съдействие на властите, защото твърди, че има всички документи за изразходваните средства.

От Агенцията по приходите в Пловдив също "душат" около харченето на средствата в двете фондации и вече са направили ревизия.

Източник: Dnes.bg


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Притеснен пловдивчанин сигнализира на "невидими знаци"
Шофьор кара в насрещното, пловдивчанин: Той е от София
Две пожарни гасят огъня в Пловдив
Ще се разберат ли общинските съветници за омбудсман на Пловдив то...
Гъст черен дим притесни пловдивчанка
Инцидент в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).