ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Разпращат изравнителните сметки за парно до дни
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 09.06.2010Коментари (1)952
© Plovdiv24.bg
До 15 юни фирмите за дялово разпределение трябва да изпратят до домоуправителите или упълномощените лица на сградите в Пловдив данните за изравнителните сметки. Съгласно Наредбата за топлоснабдяване 45 дни след края на отоплителния сезон и преди изготвянето на изравнителните фактури, топлинните счетоводители са длъжни да запознаят етажните собствености с изравнителните отчети на консумираната топлинна енергия за сезон 2009/2010.

Във връзка с това ЕВН България Топлофикация ЕАД съветва своите клиенти да потърсят от упълномощените лица индивидуалните си справки за консумирана топлинна енергия. След получаването на уведомителните писма всеки клиент разполага с едномесечен срок, в който може да подаде възражение до обслужващата го фирма за дялово разпределение. Контактите на съответната фирма топлинен счетоводител могат да се видят във фактурата.

В случай, че фирмите не получат възражения от клиентите, след изтичане на посочения едномесечен срок, данните от фирмите ще бъдат изпратени в ЕВН България Топлофикация, където ще бъдат изготвени изравнителните фактури. А след това фактурите ще бъдат изпратени до всички клиенти на дружеството. Това се очаква да стане през август.

За провеждане на отчет на консумираната топлинна енергия, фирмите за дялово разпределение определят дата, както и резервна такава при положение, че при първата дата клиентът не е осигурил достъп до имота. В случай, че и на втората дата не бъде гарантиран достъп на отчетниците, клиентите трябва да потърсят своя топлинен счетоводител за евентуално договаряне на трета дата за отчет.

Според Наредбата за топлоснабдяване, при невъзможност да бъде извършен отчет на даден имот или бъде отказан достъп до уредите за дялово разпределение, топлинният счетоводител начислява пълна мощност на потребление на топлинна енергия за дадения имот. Ако отчетът е месечен, тази калкулация е за последния месец, а ако е в сгради със сезонен отчет - за целия отоплителен сезон.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
от ЕВН да си ги заврат в най-малката дупка тези сметки! Писма ми вече заради 5 бабички в блока останалите да плащам изравнителни сметки, защото такъв бил законът- ако от 30 апартамента и 1 иска да има тец, то ще има тец. Както казаха по-долу дано да идва края на парното и ДАНО ГАЗПРОМ ДА ФАЛИРА И ДА ПОТЪНЕ В ДЪЛГОВЕ И ДА СПРЕ КРАНчЕТО НС ВСИчКИТЕ ТЕЦОВЕ В БГ!!! И БАТЕ БОЙКО ДА МАХНЕ МОНОПОЛА НА ЕЛ КОМПАНИИТЕ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Гергьовден 2024 г.
Нови данни за археологическите разкопки на "Източната порта"
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: