Различни "добавки и премии" за всеки учител в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:47 / 07.12.2007
1973
Училищата, които нямат реализирани икономии в делегираните си бюджети, няма да раздадат така наречените „добавки и премии" за края на годината, съобщи директорът на дирекция „Образование" Георги Янев. В част от училищата икономиите от фонд „Работна заплата" са големи и сумите на премиите е възможно да достигнат до 300 лева. Със заповед на кмета на Пловдив, всеки директор назначава комисия, която да прецени качествата и приноса за икономиите на всеки училищен служител, след което ще определи каква точно премия да му даде. Което означава, че сумите най-вероятно ще са персонални и различни за всеки.


С постановление на Министерски съвет от миналия вторник, от реализираните икономии за 2007 година се увеличават заплатите на всички учители с 18 процента. В училищата, които нямат икономии или средствата не достигат за 18 процентното увеличение, Община Пловдив ще дофинансира увеличението от собствени приходи след решение на ОбС. Сумата за дофинансиране възлиза на 76 хиляди лева.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).