Разкрасяват разделителната ивица на бул. "България" с рози и ружи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:50 / 09.11.2018
3975
С 1700 нови храста рози тази есен ОП "Градини и паркове“ продължава да  разкрасява разделителната ивица на бул. "България“, съобщи директорът на общинското предприятие Стоян Алексиев. Растенията са собствено производство, новите розови насаждения ще разцъфтят напролет в различни багри – червени, жълти, оранжеви, розови.

С тях се възстановяват нанесените вследствие на пътни инциденти и вандалски прояви щети върху цветната разделителна ивици на един от най-големите булеварди в Пловдив. Ружи, оформени като дръвчета и цъфтящи цяло лято, ще заменят старата растителност в отсечката край училище "Пейо Крачолов Яворов“ .

Още 3300 храста рози предстои да бъдат засадени в Пловдив до края на есента. В разсадника вече са подготвени и дръвчетата за предстоящото залесяване, очакват се подходящи климатични условия, допълни директорът на "Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).