Разкопаха ул. "Иван Вазов", движението е затруднено

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
09:12 / 17.07.2015
4055
Вчера отново затвориха ул. "Иван Вазов" откъм кръговото кръстовище на Централна гара и започна повторното разкопаване на улицата, видя репортер на Plovdiv24.bg.

Причина за затварянето й е стартиралото изграждане на топлопреносна мрежа. 

Работата бе спряна временно през седмицата заради липсата на археолог. Докато се извършват изкопните работи, е необходимо присъствие на въпросния специалист поради възможността от откриване на ценни находки, тъй като зоната е археологическа.

Ето и информацията от EVN:

От юли 2015 г. EVN България Топлофикация стартира по проект за изграждане на нова топлопреносна мрежа в район "Централен". Нов топлопровод ще бъде изграден по ул. "Иван Вазов" - от пресечката с ул. "Кракра" до пресечката с ул. "Екзарх Йосиф". Общата дължина на новата мрежа надхвърля 240 метра. Предвидено е присъединяване на болница "Свети Мина" към топлопреносната мрежа.

Предвидено е строително-ремонтните дейности да се реализират на отделни етапи. В тази връзка се въвежда временна организация на движение, като е осигурено двупосочно движение на превозни средства по ул. "Иван Вазов".

Проектът е съгласуван с общинските власти и КАТ и се изпълнява по одобрена работна документация съгласно нормативните изисквания.

EVN България Топлофикация поднася своите предварителни извинения за възможни причинени неудобства като уверява, че дружеството ще предприеме необходимите мерки за по-бързото приключване на проекта.


Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).