Раздават светлоотразителни жилетки на пловдивски малчугани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:25 / 11.05.2015
2443
Всеки ден повече от 500 деца губят живота си от пътнотранспортни произшествия в световен мащаб. Десетки хиляди са ранени. "Спаси живота на децата" е официалното лого на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност на ООН.

Тя се проведе в периода 4-10 май 2015 г. и е на тема "Децата и безопасността на движението по пътищата". Основната цел поставена с провеждането на седмицата е да се привлече вниманието към спешната необходимост от по-добра защита на децата и да са генерират мерки за действия необходими, за да се постигне това.

В изпълнение на основната цел на Третата глобална седмица на ООН Сдружение за общественополезна дейност "Българска Браншова Асоциация Пътна Безопасност" /ББАПБ/ предпие следните инициативи за подобряване на безопасността на движението по пътищата:

- днес от 11,00 ч ББАПБ ще направи дарение на целодневна детска градина "Надежда" в Пловдив, ул. "Славееви гори" 41, изразяващо се в предоставяне на 150 детски светлоотразителни жилетки.

Целта на тези дарения е не само да се даде тласък за постигане целите на десетилетието за активни действия по безопасност на движението по пътищата 2011-2020 г., да бъдат спасени 5 000 000 човешки живота, но също така всички училища и детски градини в България да започнат да използват светлоотразителни жилетки и STOP палки, както е записано в чл. 112 от Закона за движение по пътищата.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).