Рангел от Шекера изуми: Направих самоотбрана на сина

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
18:43 / 04.11.2019
7912
Рангел Рангелов и синът му Румен, които вдигнаха целия град на крака след огнестрелно меле в "Шекер махала" през юли 2017 г., днес се изправиха пред апелативния съд и поискаха по-леки присъди, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че в ромската свада петима бяха простреляни с ловна пушка, а един мъж беше намушкан с нож. Причината е красива млада дама от махалата, която подсъдимия харесвал, но не получил благословията на семейството ѝ. Спорът прераснал в бой между двата клана. По-късно срещу Румен бяха повдигнати две обвинения - за опит за убийство на осем души и за незаконно притежание на ловна пушка, с която е надупчил къщата на вражеския клан. Срещу Рангел също е повдигнато обвинение за опит за убийство, но с нож. Защитата на двамата подсъдими беше поета от адвокат Генчо Димов.

Днес прокуратурата настоя за по-тежки присъди – окръжният съд реши, че Румен следва да лежи 7 години зад решетките, а баща му 4. Според представителят на държавното обвинение, тази присъда няма да има възпитателен ефект.

На същото мнение бяха и пострадалите. Техните адвокати също поискаха по-тежко наказание, тъй като предходната инстанция дала превес на смекчаващите вината обстоятелства, а мъжете са хора с висока степен на обществена опасност. Пострадалите настояха, че всичко е станало по хулигански подбуди.

По думите им, в окръжния съд беше лансирана тезата, че Румен е действал, за да защити баща си, който уж бил бит от четирима с бухалки и колове. Извършената медицинска експертиза показала, че Рангел имал само две рани. Синът му пък взел пушката и стрелял безразборно по жени и деца на улицата. И двамата не съдействали и не предадени пистолета и ножа.

Адвокат Генчо Димов настоя за по-леки присъди, тъй като Румен и Рангел многократно били заплашвани от другия клан, като дори дни преди мелето били нападнати с брадви. Румен многократно търсил съдействие от институциите, но не получил помощ.

Пред съда Румен заяви, че никога не е имал намерение да наранява никого и поиска справедлива присъда. Към думите му се присъедини и баща му, който обясни, че само е направил "самоотбрана" на по-младия мъж. Присъдата ще бъде изготвена в законовия срок.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (11):
06.11.2018 Голи снимки във Фейсбук разпалили вендетата в Шекера
28.08.2018 Бисери в съда след стрелбата в Пловдив: Не ми е рода, жена ми е!
24.07.2018 Само в Plovdiv24.bg: Неизвестни досега детайли около стрелбата между цигански кланове в Пловдив
09.07.2017 Голяма красавица разпалила враждата между двата цигански клана в Шекера
06.07.2017 Драмата в Шекера заради прелюбодеяние, голяма красавица и мачо, оправящ чужди жени!
06.07.2017 Този мъж е обвинен в опит за убийство при мелето в Шекера
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).