ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Райско кътче зад блок до река Марица бе разрушено от EVN
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 14.08.2010Коментари (27)7687
И това лято градинката зад блока на бул. "Марица-юг" 14 е все така приказна, както през октомври миналата година, когато кметицата на "Централен" Райна Петрова връчи на Румяна и Ангел Петрови наградата "Зелен дом", видя репортер Plovdiv24.bg. Поне това видя нашият репортер, когато посети градинката в началото на месеца, подготвяйки репортаж за това как се поддържа една от най-красивите междублокови градинки в Пловдив.

Всичко е толкова красиво, добре подредено и поддържано, че навярно никой не е посмял да посегне и да открадне някои от аранжираните из зеленината порцеланови фигурки или рядко красиво цвете. Особено приятно е вечер в беседката до малкото езеро.

Семейството, сътворило малкия оазис, се заело да разкрасява зад блока, когато преди близо три години Ангел отказал цигарите и решил да инвестира икономисаните пари в създаването на повече красота наоколо.

Вчера обаче наш читател ни сигнализира, че градинката е разкопана от служители на EVN. Eлектроразпределителното дружество е търсело причина за авария, която е държала съседен блок дълго време без ток в края на миналата седмица. "Енергетиците" са зарязали разкопаната дупка и дори не са се извинили на живущите на бул."Марица" 14, които не само са създали, а и поддържат в идеално състояние градинката. Живущите там твърдят, че дори в последствие се е оказало, че аварията е на съвсем различно място и разкопаването е било ненужно.

Plovdiv24.bg потърси информация по темата от пловдивското електроразпределително дружество. От там отговориха, че с цел отстраняване на авария в подземна кабелна линия, която захранва блока на бул."Марица" 16 е било неотложно извършването на изкопни дейности. След завършването на ремонта са взети мерки и за възстановяване на градинката, като изкопът е запълнен, твърдят от EVN. "Все пак става дума за общински терен и когато възникне необходимост за възстановяване на електрозахранването за гражданите, дружеството взема необходимите мерки", заяви още Крум Косев от името на енергодружеството.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Политиката ще бъде "мръсна работа" , докъто с политика се занимават "мръсни хора"!
на 15.08.2010 г.
+1
 
 
Уважаеми господа, проблема не се крие в градинката която е разкопана от ЕВН. Само тесногръд и праволинейномислещ човек ще се хване да прави разсъждения върху този проблем. Истината господа сънародници е , че се държим като роби в собствената си държава. Няма го обединението което ни е извоювало свободата. До кога ще Го търпим този кошмар? Какво трябва да се случи за да се променят случващите се непрестанно идиотщини? Отговорът е много лесен-докъто Го има робския дух , а докога ще Го има зависи от самите нас!
+1
 
 
Така е-хората от пустиня правят рай,а ние от рая пустиня.Вчера си говорих с приятелка,която работи в Памплона,Испания.Градската им река е по-малка от Марица поне 3 пъти,но има алея за разходки,пейки,дори и беседки с барбекю.В някои от беседките има клетки за домашни любимци.Само където клетките са около 50 квадрата...Преди години бях на Камен бряг и се учудих на "огънчето",че имаше три вида кафе,зехтин,олио,оцет,сол ивсичко необходимо да пренощуващ.После на другият ден купиваш и оставяш и ти.Краси ми спомена,че на две от беседките в Памплона видяла същите провизии от първа необходимост. А тук просто институциите рушат,а ние се борим с гражданите....Това е БъЛХАрия за съжаление.Нека има по-вече такива хора като това семейство!
+1
 
 
Поредния пример как един монополист не зачита труда на гражданите ни,разбира се с оправданието от" необходимост от въстановяване на електрозахранването за гражданите".Как ли откриват в Австрия такива повреди,може би като копат през 10м. и току виж попаднат на повредата. Г-да от ЕВН за тези където имаме някаква представа има едни уреди които могат да открият повредата и без да се изпълняват такива окопни процедури,но може би нямате необходимите специалисти,а пък и на вас копаенето ви се отдава независимо от собственоста на терена. В крайна сметка тука е така,едни създават/всеки според силите си и възможностите/други рушат.Да ви с...ра на взетите мерки,къде е сега кметицата.....
+1
 
 
Казусът е много интересен! Малко като Параграф 22. Липсата на красива и уютна среда за живеене у нас (включително хубави междублокови градинки) е функция на доста неща, но и до голяма степен и на чалга-вкуса. "Белият мерцедес", "цепнатите дънки", ценността на външното, живеенето "на едро" абсолютно си кореспондират със липсата на добре уредена градска среда, но и с гипсовите зайчета и патенца и с балюстрадите - символ на мутро-парвенюшката архитектура. Винаги съм се чудел дали е по-добре да се направи нещо, пък било то и грешно, или нищо да не се прави. Склонен съм да вярвам, че поговорката "Залудо работи, залудо не стой" е по-скоро вредна, отколкото полезна. Преди да напиша предишния си пост доста се колебаех - все пак хората са се потрудили доста яко за тази градинка. Признавам, че аз не бих могъл да положа толкова физически труд. Затова те предизвикват в мен уважение. Но - до тук. Твърдо съм убеден, че убиваме децата си не с пласмасовите домати и саламите от нефт, а с чалга-възпитаването им. Човешкото тяло може да понесе много извращения, то е перфектно измислено да оцелява. Но човешкият дух, човешката култура лесно се сриват, а трудно се градят. Затова отново - поклон пред способността на хората от онзи блок да полагат труд и жалко за вкуса, който възпитават в децата и внуците си.
0
 
 
Да създаваме и да рушим е сравнително лесно,но зависи какво и как го създаваме и доколко е обосновано да го рушим.
v moito sarce nikoi ne sprq,pusnah te teb,vqrvai v tova!mnogo ranih i s mnogo igrah,no kakto s teb s nikoi ne bqh!
на 14.08.2010 г.
0
 
 
ами как!тук в БГ всичко хубаво,свидно и мило трябва да се разруши
+1
 
 
Тези "труженици" на ЕВН би трябвало поне да се извинят на хората от блока. Може да е кичозна градинката(според нечий вкус и моя), но хората са вложили толкова желание и старание, че ги приветствам от сърце и желая да има повече хора като тях, които да превръщат междублоковите пространства в привлекателни места за отдих и наслада за окото-всеки според вкуса си. Така ще има творческо разнообразие.
Пловдив е само наш! Вечно наш!
на 14.08.2010 г.
+2
 
 
перо и Миллла, бихте ли дали връзка в нета да видим вие как сте се представили, какво сте създали? Да се критикува е лесно и българинът е майстор - спор няма.
+5
 
 
Едно хубаво нещо и ще се намерят ОЛИГОФРЕНИ да го развалят .
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: