Район "Тракия" отбелязва своя празник утре

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:05 / 05.08.2015
2882
И тази година в деня на Свето Преображение Господне - 06.08.2015 г., четвъртък, най-младият пловдивски район - "Тракия", ще чества подобаващо своя празник, съобщи районният кмет Костадин Димитров.

Тази вечер от 19.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще отслужи вечерня в единствения православен храм в "Тракия" - "Свето Преображение Господне", а от 9.00 часа утре на храмовия празник Негово Високо Преосвещенство ще отслужи празнична архиерейска литургия.

Веднага след нея пред черквата "Свето Преображение Господне" ще бъде осветен и раздаден курбан за здраве и благоденствие. 

Кметът на район "Тракия" Костадин Димитров, който е член на църковното настоятелство, информира още, че с помощта на дарители вече е готова част от витража на храма. Очакванията са работата по него да приключи до Голяма Богородица на 15-ти август. 

Утрешният ден ще премине под мотото "Цяла "Тракия" празнува", информира още кметът Костадин Димитров

Той уточни, че някои от заведенията са организирали огнено шоу, томболи, програми. Освен това 200 млади спортисти от спортните клубове на територията на района ще посетят безплатно басейните и водните атракции в "Акваленд".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).