Райна Петрова даде старт на районния етап от Общинския преглед на сценичното любителско творчество в "Централен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:00 / 29.04.2011
1088
Кметът на район "Централен" г-жа Райна Петрова официално откри районния етап от Общинския преглед на сценичното любителско творчество. Тя приветства многобройните участници и им пожела успех при представянето. На старта на проявата присъстваха заместник-кметовете Димитър Цветков и Костадин Димитров.

На 29-30.04.2011 г. от 10.30 часа на откритата сцена на пл. "Стефан Стамболов" за втора поредна година се провежда районен етап от Общинския преглед на сценичното любителско творчество. Организатори на проявата са Община Пловдив, Дирекция "Култура", отдел "Любителско творчество", като съорганизатор е район "Централен".
Целта на тазгодишния преглед е да открие и поддържа нови дарования, да изгражда художествен вкус във всеки жанр, да приобщава различните социални и възрастови групи към изкуството и съвременната културна среда, да популяризира постиженията на любителските колективи, прославили българското изкуство по света, да възпитава у младите хора интерес и толерантност към културните традиции на другите етноси в днешната епоха на глобализация.
Интересът към проявата е много голям и желание за участие са заявили 48 колектива и индивидуални изпълнители от училища, читалища, пенсионерски и спортни клубове, театрални школи, самодейни състави към Областен съвет на ветераните от войните - Пловдив и дружество за приятелство с народите на Русия, към ДНА, Национална асоциация на слепо-глухите, Районна организация на глухите - Пловдив, ОАБС - Пловдив /Общоарменски Благотворителен Съюз/ "Парегордзаган" и др.
Изпълнителите се представят в три основни жанра - музикално изкуство, танцово изкуство и театрално изкуство. Общо над 500 участника са разпределени в 4 възрастови групи:

І група - детска - от 7 до 15 години
ІІ група - юношеско-младежка - от 16 до 26 години
ІІІ група - зряла възраст - над 26 години
ІV група - възрастни - над 60 години

Жури в петчленен състав ще оценява изпълнителите. Класираните ще продължат участието си в Общинския преглед на сценично любителско творчество. Председател на журито за Районния етап е професор Василка Спасова - хоров диригент и Председател на Сдружението на хоровите диригенти в България и членове: Николай Серафимов - хореограф, балетмайстор и носител на награда "Пловдив", Зоя Рускова - хореограф, Димитринка Илиева - младши експерт ОКСМД и Рисавка Еленкова - главен експерт ЗСД.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...
Теодор Христов, БСП: На пациентите не бива да се гледа като на хо...
Изряден шофьор опита да подкупи полицаи на оживен булевард в Плов...
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).