Райна Петрова: 2013 година бе "златна" за район "Централен"!

Автор: Мария Морунова
Коментари (4)
16:05 / 05.12.2013
3384
"Както в България има време, наречено "Златен век", така и тук в район "Централен" 2013 г. беше "златно време". С тези думи кметът на район "Централен" Райна Петрова започна публичното представяне на годишния отчет на районната администрация, предаде репортер на Plovidv24.bg.

През изтеклата година в района са преасфалтирани пътни настилки, монтирано е осветление, ремонтирани и поставени са нови тротоари. Петрова даде за пример улиците "Цар Георги Тертер", която и в момента се работи в района на пл. "Брестовица" и ул. "Бунтовнишка". Районният кмет отчете направата на много нови паркоместа през годината, които по думите й са около 1000, а още такива се изграждат в момента до бул. "Христо Ботев" 150.

Петрова отчете изграждането на спортна площадка на бул. "Свобода", която заедно с новите паркоместа са извършени с около 250 хил. лв. собствен приход на район "Централен" от наем на гаражи. С целево отпуснатите около 300 хил. лв. е ремонтирана ул. "Цар Георги Тертер", а на няколко пъти Голяма община е отпускала по 80 хил. лв., с които са оправени алеята на хълма "Бунарджика", част от бул. "Свобода".

"През следващата година планираме да изградим повече спортни и детски площадки, които да бъдат с ударопоглъщаща настилка. Също планираме да се съсредоточим и върху облагородяването на междублоковите пространства", прогнозира Райна Петрова.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии
Интересни рокади в пловдивската прокуратура
Кадри от камера: Вижте хвърчащите отломки от джипа 3 секунди след...
Масирани проверки на един от изходите на Пловдив
Поискаха оставката на шефа на КАТ Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).