Радикални мерки на едно от най-опасните кръстовища в Кючука

Автор: Георги Василев
Коментари (41)
11:00 / 29.10.2020
20177
Администрацията на град Пловдив е наложила радикални мерки на едно от най-опасните кръстовища в квартал Кючук Париж – между булевард "Никола Вапцаров“ и улица "Михалаки Георгиев“, предаде репортер на Plovdiv24b.bg.

По продължението на разделителната ограда на булеварда са поставени два бетонни блока, които слагат край на мераците на шофьорите за незаконно пресичане на основната пътна артерия в квартала.

Припомняме, че катастрофите на въпросното кръстовище през последните години са много чести. През 2016 година от двете страни на улица "Михалаки Георгиев“ бяха поставени знаци Г2 - "Движение само надясно след знака". Така движението направо беше забранено.

Малко след монтирането им, знаците бяха задраскани с черен спрей. До днес нарушенията на въпросното кръстовище бяха ежедневни, катастрофите също.

Огромните късове бетон са поставени на кръстовището по предложение на експертния съвет към ОП "Организация и контрол на транспорта“. Решението е съгласувано с администрацията на район "Южен“.

"Получават се конфликтни точки с преминаващите в двете посоки по бул. "Никола Вапцаров“ и преминаването направо (в нарушение) по улица "Михалаки Георгиев“. Сега ще следим как ще отрази решението на натоварването на светофарите преди и след това кръстовище. В бъдеще може да се мисли вариант за светофарна уредба или друг начин на регулиране“, коментира пред Plovdiv24.bg кметът на район "Южен“ Костадин Язов.

Според експерти, видимостта на въпросното кръстовище е допълнително нарушена заради декоративната растителност, поставена по продължение на разделителната ограда на бул. "Никола Вапцаров“. Сега хората ще могат да карат само по правилата – както трябва да бъде.

Кадри от част от катастрофите, които са белязали опасното кръстовище, може да разгледате в галерията!


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (41)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).