РИОСВ Пловдив провери фирма за внос на фреон

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:28 / 25.11.2019
1619
Съвместен екип от експерти на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) - Пловдив и служители на Агенция "Митници“ извърши незабавна проверка на фирма-вносител на хладилни агенти в големи количества. Не бяха открити нарушения.

Проверката е извършена на основание Инструкция за взаимодействие между Министерство на околната среда и водите и Агенция "Митници“ за повишаване ефективността на контрола, осъществяван по Закона за защита от вредното въздействие на химичните вещества и смеси и Закона за чистотата на атмосферния въздух. Тя е предприета незабавно след изпратени уведомления от стана на митницата, свързани с внос на фреон в самостоятелен вид и в смеси от Китай.

На място са инспектирани контейнерите, с които се транспортират цистерните. За да се установи дали видът на хладилните агенти отговаря на описанието в митническите документи, са взети проби по партиди, които са анализирани на място. Използвана е специализирана апаратура - недисперсионен инфрачервен анализатор NEUTRONICS Ultima ID Pro TM. Техниката е предоставена на РИОСВ - Пловдив от Министерството на околната среда и водите, а с нея разполагат само още 3 екоинспекции в страната. Тя предоставя възможност за идентифициране на най-разпространените на пазара хладилни агенти.

Успоредно с предприетите действия на място екоекспертите са извършили и документална проверка. При нея не е установено несъответствие с представената информация за внесените количества.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).