РИМ Пловдив се включва в Европейската нощ на музеите

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 03.07.2021
1692
Днес отбелязваме поредното издание на Европейската нощ на музеите. Регионален исторически музей – Пловдив се включва в инициативата с два обекта – експозиция "Съединение на България" на пл. "Съединение" 1 и експозиция "Българско Възраждане" на ул. "Цанко Лавренов" 1 в Старинен Пловдив, които ще приемат посетители от 17.00 до 23:00 часа. Входът ще бъде свободен.

Музейните специалисти са разработили специални инициативи, посветени на темата "Река Марица и пловдивските хълмове". Презентации на мултимедийни устройства разказват историята на реката и тепетата, която тръгва от легендите, минава през старите имена, предопределя населването и развитието на древния град и продължава да се случва пред очите ни в настоящето на Пловдив. Специални образователни инициативи ще разяснят на малчуганите факти за емблематичните природни феномени.

Европейската нощ на музеите е последен шанс за пловдивчани и гостите на града да разгледат временната изложба, подредена в експозиция "Българско Възраждане" и посветена на 200 години от рождението на Георги Стойков Раковски. Акценти са оригиналната сабя на великия възрожденец, собственост на Регионален исторически музей – Русе и пластичната антропологична реконструкция на неговия лик, създадена от професор Йордан Йорданов и собственост на Института по експериментална морфология, патология и антропология с музей при БАН.

Посещенията в Регионален исторически музей – Пловдив ще се осъществяват при спазване на актуалните противоепидемични мерки за безопасност, съгласно заповедите на министъра на здравеопазването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).