Първокласни американски и български оперни артисти ще пеят заедно в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:34 / 09.06.2015
1543
Двуседмичната оперна академия, която е част от програмата на XVI лятна музикална академия, организирана продуцентска компания "Варна Интернешънъл" със съдействието на екипа на Държавната опера на Стара Загора, е към своя край.

Тя е уникален проект, целта на който е да събере изпълнители от два различни свята - от Стария и от Новия континент, говорещи на различни езици, но които се разбират, защото общуват на всемирен език, този на музиката. 

За музикалното изкуство няма граници, то обединява хората от различни краища на света, за да създадат един вълшебен свят от звуци, багри, образи, хармония и съвършенство.

Водещи в Оперната академия са Диан Чобанов, Самюел Мънго, Джейкъб Уил и Дженифър Люкен. Финалните акорди ще поставят едноактните опери "Джани Скики" и "Сестра Анджелика" на Джакомо Пучини. 

На диригентския пулт ще излезе маестро Диан Чобанов, режисьор е Самюел Мънго, а сценограф - Борис Стойнов. Солисти са първокласни оперни певци от САЩ и България.

Старозагорската публика ще види двете забележителни творби на Пучини на 12 юни (от 19 ч.) на сцената на Държавна опера - Стара Загора.

Постановките ще бъдат представени на 13 юни (от 19 ч.) и пред пловдивската публика, в Дома на културата "Борис Христов".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).