Първи ритуал за именуване на дете се проведе в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (13)
12:16 / 21.01.2018
15790
Първи ритуал за именуване на дете се проведе в Пловдив. За прекрасната възможност, от която могат да се възползват всички пловдивски родители и то напълно безплатно за Plovdiv24.bg разказаха от ОП "Радостни обреди".

Церемонията трае 15-20 минути, съпроводена е с вдъхновяващи детски песни. Моментът е особено тържествен, защото така се обявява на обществеността, че се е родило дете и кое е неговото име, сподели шефът на "Радостни обреди" Румяна Толова. Всъщност в миналото именуването се е извършвало точно при новородените, но сега ритуалът е отворен за всеки желаещ родител.

Той се изпълнява в кръглата зала в Дома на новороденото (зала Лотус до Централния Дом на младоженците), създадена специално за целта.

2-годишната Божидара е първото именувано дете за 2018-а. За да пазят дълго тя и родителите й спомена, от Общината й подариха медальон с герба на Пловдив, а от "Радостни обреди" специален фотоалбум.


Виж коментарите (13)
Още новини от Новини от Пловдив:
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).