Първи по рода си обучителен курс приключи в МУ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 13.07.2018
6796
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За първи път в Медицински университет – Пловдив се проведе 5-дневна обучителна програма, насочена към учители от европейските страни, преподаващи различни дисциплини на английски език и получили финансиране по програма "Еразъм+“, КД1. Съществуват много образователни центрове в Европа в Холандия, Австрия, Германия, Швейцария, които предлагат добри практики и обучение на преподаватели.

Европейската комисия препоръчва съдържателно езиково интегрирано обучение CLIL като един от най-ефективните методи във всички сектори на образованието. Програмата "Еразъм +“ дава възможност на преподавателите да придобият професионален опит в областта на CLIL като част от образователните стратегии на съответната институция.

Участници в обучението бяха 8 учители от колежа в белгийския град Брюж. Курсът се организира със съдействието на доц. д-р Боян Владимиров  – институционален координатор по програма Еразъм +. В него вземат участие и преподаватели по чужди езици от МУ – Пловдив.

Обучителят Кийт Кели е с дългогодишен опит в преподаването на CLIL методология в различни европейски страни. Той води такива курсове в университета във Виена. Автор е на учебници и учебни материали на издателства като Оксфорд и Макмилан. Носител е на престижната награда ELTon на Британския Съвет за 2017 година за иновации в обучението по английски език и за създаване на ресурси за обучители и обучавани. Обучаващите се преподаватели от Белгия са удовлетворени от знанията, които получиха и от сърдечния прием от страна на Медицински университет Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).