Първи официални подробности за екшъна с въоръжения охранител в Кючука

Автор: Георги Кирилов
Коментари (0)
12:38 / 12.06.2019
7664
Както Plovdiv24.bg съобщи още снощи, охранител от частна фирма е бил арестуван след див екшън в града под тепетата. Ето какво казаха днес от пресцентъра на ОД МВР Пловдив във връзка с този случай: "Полицаи от Първо РУ задържаха мъж, заплашил ги с газов пистолет. Около 5.30 часа вчера служителите реагирали на сигнал за силна музика и стрелба с оръжие от жилище на ул. "Славееви гори“. 

На адреса входната врата отворил мъж, който насочил пистолет срещу униформените, но в резултат на бързите им и професионални действия той бил обезоръжен, без да има пострадали. С белезници извършителят бил отведен за срок до 24 часа в районното управление. Снета е самоличността му - 40-годишен жител на областния град.

Тестът с дрегер установил, че той е под въздействие на алкохол над 1,8 промила. С протокол нерегистрираното по установения ред газово оръжие е иззето. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 144, ал.3, вр. ал. 2 от НК. Процесуално-следствените действия продължават под наблюдение на Районна прокуратура  - Пловдив. С постановление на наблюдаващия прокурор 40-годишният мъж е задържан за срок от 72 часа".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).