Първа копка на нов път направиха в Пловдив

Автор: Цвети Тончева
Коментари (1)
10:36 / 15.06.2022
25274
В Пловдив бе направена първа копка на ремонта и реконструкцията на улица "Владая", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Проектът включва разваляне на старата паважна и тротоарна настилка, изграждане на пътна конструкция, кръгово кръстовище, велоалея, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка и достъпна среда за хора с увреждания.

Ще се изгради водопроводна и канализационна мрежа, които включват магистрален и хранителен водопровод от полиетиленови тръби и два канализационни клона.

Предвидени са канализационни връзки за нови улични оттоци, изграждане на нови ревизионни и дъждоприемни шахти и подмяна на капаците на старите, тротоарни спирателни кранове, пожарни хидранти. Изграждане на тръбна канална мрежа и кабелни шахти. Ново улично осветление с подмяна на стълбове. Изграждане на светофарни уредби. 

Според кмета на Пловдив Здравко Димитров ремонтът и реконструкцията на ул. "Владая" е важен за тази зона на Пловдив. Димитров обясни, че е имало забавяне на проекта, два-три пъти са ходили до София, до МС, за да стане факт.

“Не е лесно да се работи с хора, на които не им е това приоритетът", каза кметът на Пловдив по отношение на правителствата пред тези две години.

Зам.-кметът Стефан Стоянов обясни, че това е първата чуждестранна инвестиция в Пловдив тази година, която се прави с над 1 млн. лева държавна субсидия. Проектът е част от ангажимента към инвеститорите за подобряване на бизнес средата в региона.

“Надяваме се да имаме много по-добра зона на този проект. Това ще е една от големите компании в следващите години и ще стане водеща в региона", поясни Стоянов.

Изпълнителят на проекта Бонко Бонев обясни, че улицата ще е дълга 850 метра, ще има две платна по 3.75 м. Всяко. Това ще е нова пътна връзка на бул. “Марица" с ул. “Владая", с кръгово, велоалея и нови тротоари. Ще бъде подменена цялата подземна инфраструктура и ще има ново осветление. Ремонтът ще трае 8 месеца и ще приключи до края на годината. Първият участък е от бул. “Марица" до ул. "Владая".

Кметът на "Източен" Иван Стоянов също изказа задоволство, че ще се ремонтира още една пътна връзка в района и се надява ремонтът да приключи по-рано.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)

Още по темата (10):
16.04.2024 Изграждането на новата връзка между ул. "Владая" и бул. "Марица юг"
напредва
26.03.2024 Офанзива на ул. "Владая", приключват я през август
18.06.2022 Нова тенденция се наблюдава в Пловдив
13.05.2022 МС даде зелена светлина за нова пътна инфраструктура в Пловдив
16.09.2021 Завод от ново поколение правят вътре в самия Пловдив
07.07.2021 В Пловдив започна изграждането на нов завод за над 20 милиона лева
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).