Провеждат дискусия на тема визиите за градския живот днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:34 / 11.03.2011
1884
Днес от 20:00 - 23:00 в artnewscafe на ул. Отец Паисий 38, ще се проведе отворена дискусия на тема "Пловдив - град на руините. Визии за градския живот между кино Космос и Марково тепе мол". В събитието ще вземат участие клуб "Реал", а гост е Стив Баровски, автор на "The Seven Hills of Plovdiv". Дискусията ще се проведе на английски език. 

Арт групата клуб "Реал" изследва функциите и възможностите на растящия брой полуразрушени и полузавършени сгради в Пловдив. От една страна, градът мълчаливо наблюдава съзнателното занемаряване на архитектурни елементи от времето на соца като кино "Космос" и Братската могила. В същото време, жителите се примиряват с чудовищни инвестиционни руини като Марково тепе мол, които целят само задоволяването на късогледи икономически ламтежи. Дискусията по въпроса трябва да помогне за намиране на отговора какъв искат пловдивчани града си и как да го постигнат.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Грозна постъпка пред мол в Пловдив
В Пловдив така и не се научихме как се минава през кръгово кръсто...
Важно за родителите на първокласници в Пловдив
Само в Plovdiv24.bg: Подробна справка как върви един от най-мащаб...
Взимат проби от Братската могила, обследват състоянието
"Либхер": Освободени са 58 служители, продажбите са в застой!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).