Проверяват стъкларския завод след трудова злополука със служител

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
11:44 / 14.10.2010
1734
Трудови експерти ще проверяват случая, при който след трудова злополука в стъкларския завод в Пловдив сериозно пострада 45-годишен мъж от Лъки. Това съобщи инж. Атанас Чернаев, директор на Инспекцията по труда в Пловдив.

Разпоредено е екип на инспекцията да извърши проверка, за да бъдат установени причините за инцидента. На този етап пострадалият е с опасност за живота. Това е вторият случай на злополука с работници по време труд през изминалите два дни.
До момента няма окончателни данни за това как е приключила проверката на предприятието за обработка на пластмасови изделия в Пловдив, в което друг 53-годишен работник пострада след като преса премаза крака му, каза Чернаев. От началото на годината в Пловдивско са регистрирани пет смъртни случая при трудови злополуки. Санкциите за работодателите при липса на осигурени условия за безопасност на труда са от 1500 до 10 000 лева.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).