Проверка: Редовни ли са автобусите в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (21)
08:25 / 31.10.2012
4268
Сигурно сте запознати с феномена на закъсняващия автобус. Обикновено всички останали линии са редовни, а точно този, който чакаш, никакъв го няма. След няколко оплаквания от нередовни автобуси, решихме да направим собствена проверка на спирката на Централна гара вчера по обяд.

Обед е, хората пътуват, автобусите ту лазят по задръстените от коли улици, ту препускат по новите булеварди. Дали са редовни обаче? Застанахме на спирката, на която спират 11 автобуса, точно в 13.25 ч. За 19 минути оттам минаха 12 автобуса - по всички от линиите. Напук на феномена на закъсняващия автобус, колите в голямата си част се движеха дори на по-къс от обявения интервал. Своеобразен шампион е линия 12, по която за 15 минути минаха три автобуса. А посоченият в разписанието интервал е до 12 минути от кола до кола. 

От всички наблюдавани от нас линии, единствено 17 мина само един път през спирката, макар че според разписанието за това време трябваше да мине още един път. Като цяло резултатите от импровизирания ни жив GPS са удовлетворителни, но да припомним, че става дума за час пик по обяд. 

Уважаеми превозвачи, не ни мързи, ще застанем и някоя вечер на спирката, за да видим дали наистина колите вървят по график, или по мрак вече започва голямото чакане.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: ПОТВ

Виж коментарите (21)
Още новини от Новини от Пловдив:
Зов за помощ! Калин отново има нужда от средства за животоспасява...
Адвокатката на барикадиралия се полицай: Опитал е да се обеси на ...
Министърът на МВР: 12 часа тежки преговори в Пловдив!
Пловдивската полиция с подробности около задържането на полицая, ...
Безплатен скрининг в Световния ден за борба с хипертонията
Приключи сагата с барикадиралия се в дома си бивш полицай в Пловд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).