Проучване за Пловдив: ГЕРБ недостижими на върха

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:31 / 17.03.2017
4864
ГЕРБ остава първа политическа сила в Пловдив, а втори излизат патриотите, които задминават с малко БСП. Четири политически сили прескачат 4-процентната бариера за влизане в Народното събрание, ако резултатите се определяха от предпочитанията на пловдивчани. Освен ГЕРБ и патриотите, това са още БСП и "Нова Република", показват данните от представително изследване на НЕОХРОН, проведено в началото на месец март сред 645 пълнолетни жители на Община Пловдив.

Готовност да гласуват за ГЕРБ имат 31% от решилите да гласуват. Това е лек спад в сравнение с нагласите преди два месеца, но ГЕРБ остава на недостижима дистанция от следващите. БСП спира своя ръст и днес намерение да я подкрепят декларират около 15% от пловдивчани. Възможно обяснение за това е ниската разпознаваест на червения водач Иво Христов. Обединените патриоти отбелязват ръст и вече изпреварват социалистите с 15,8% подкрепа.

"Нова Република" се очертава като лидер сред десните участници в изборите. Формацията на Радан Кънев, Трайчо Трайков и Дани Каназирева събира между 6,1 и 6,9% от гласовете, показват нагласите на пловдивчани. 

"Докато по-ниските стойности са на твърдо решилите да гласуват, по-високите показват подкрепа и висока вероятност също за гласуване в тази посока", коментира председателят на Агенцията Николай Близнаков. 

Състезанието сред кандидатите за дясна алтернатива изглежда се печели от "Нова Република" - тя има постоянна тенденция нагоре и се откъсва от Реформаторския блок и "Да, България", които са с около 3% подкрепа, но при тях не се отчита възходяща тенденция.

Партията на Марешки "Воля" засега не постига значителен резултат в Пловдив и подкрепата е наполовина на получените от бизнесмена гласове на президентските избори.

Обем на извадката: Анкетирани 645 пълнолетни жители на Община Пловдив; двустепенна гнездова извадка, представителна за пълнолетното население на града по пол, възраст и образование. Максимално възможна статистическа грешка от 2 % (при 6% дял), до 3,8 % (при 50% дялове) при 95% вероятност.

Методика: интервюта "лице в лице" по домовете на респондентите с подготвен въпросник с въпроси от закрит и открит тип. Изследването е поръчано и изпълнено от И.А.Неохрон и е проведено между 9 и13 март 2017 г.


Виж коментарите (4)

Още по темата (527):
18.08.2020 Портних обясни какво се е опитал да каже на президента
02.05.2018 Палавата депутатка на Марешки проговори за еротичните си снимки
05.04.2018 Тази е новата пловдивска депутатка
28.09.2017 Тази ли е новата пловдивска депутатка на Марешки?
28.09.2017 Чаровната пловдивска бизнесдама с емоционални думи за оставката си
28.09.2017 Бизнесдама от Пловдив хвърли оставка в парламента
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).