Протестиращи пловдивчани: Да не се оставяме да ни правят на маймуни!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
13:00 / 09.02.2014
8068
Стотина пловдивчани участваха в днешния протест на площад "Стефан Стамболов" пред Общината, предаде репортер на Plovdiv24.bg.Организатори на протеста бяха студенти и група във Фейсбук, наречена "Против ГАВРАТА с Пловдив". 

Тя възникна, след като правителството на Орешарски не отпусна нито лев за внесените от общината проекти по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите" за довършване на многофункционалната спортна зала, за нов зоопарк, ремонт на бул. "Васил Априлов" и една детска градина.

На събитието присъстваха общинските съветници Радослава Ташкова и Атанас Узунов, депутатът Атанас Ташков, районните кметове на "Западен" и "Южен", Стоян Алексиев, Иван Стоянов и други.

По време на импровизираните си изказвания всички се обединиха около важността за Пловдив на въпросните проекти, както и около тезата, че правителството съвсем целенасочено пренебрегва града ни за сметка на райони, където преобладават гласоподаватели на БСП и ДПС. 

Атанас Узунов припомни, че Пловдив официално е обявен за Европейски град на спорта за 2014-та година и в контекста на този факт заяви, че е абсолютно недопустимо да нямаме модерна спортна зала, чието финансиране бе обещано от държавата.

Същото важи и за стратегическите проекти за реконструкцията на бул. "Васил Априлов", който е входът на града откъм магистрала "Тракия", както и за изграждането на Зоологическата градина, която всички пловдивчани искат да има във втория по големина град в България.

"Да не се оставяме да ни правят на маймуни", призова кметът на "Западен" Димитър Колев, който обясни, че за ЦДГ "Мир" има готов проект, който вече тече и дава възможност на Общината да кандидатства за 2.5 млн. лв.
 
Кметът на "Южен" пък попита риторично защо Областният руавител Венцислав Каймаканов на няколко пъти връща в съда заема, с част от който ще се направи "Коматевско шосе".

Малко по-късно с викове "Оставка" хората се отправиха на шествие по Главната, към което се присъединиха още граждани.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)

Още по темата (15):
06.05.2014 Обявиха обществената поръчка за строеж на земеделско училище в село Маноле
11.03.2014 Орешарски не отговори защо наложи финансов геноцид на Пловдив
03.03.2014 На Каймаканов краката са къси
01.03.2014 Три общини атакуват в съда раздаването милионите за регионите
28.02.2014 Зам.-кмет: Имам съмнения, че проектите на Пловдив изобщо не са стигнали до София заради Каймаканов!
27.02.2014 Сметната палата погва Чобанов за гаврата с Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).