Протест на превозвачи започва на автогара ''Юг'' в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:57 / 11.01.2005
901
Десет транспортни фирми в Пловдив обявиха, че от утре започват протест срещу разпределението на междуградските линии. Според тях то е несправедливо и облагодетелства превозвача "Хеброс бус". Протестиращите заявиха, че утре ще продължат да изпълняват курсовете си от автогара "Юг" по 37-те оспорвани направления, въпреки че договорите им за извършване на тази дейност са прекратени, предаде радио Пловдив. Процедурата по разпределяне на транспортните дестинации не е прекратена до произнасянето на Върховния административен съд, е мотивът на протестиращите. Делото по жалбата на десетте частни пловдивски фирми е насрочено за 26 януари. Припомняме, че по жалба на 10 фирми през октомври съдът спря изпълнението на кметската заповед за резултатите от проведения конкурс за междуградски превозвачи. Ощетените тогава заявиха, че конкурсът е манипулиран от председателя на конкурсната комисия - зам.-кмета Атанас Славов, тъй като той имал лична изгода от облагодетелстването на "Хеброс бус".
Ако съдът реши договорите с частните превозвачи да не бъдат подновени, 100 души ще оставнат без работа.
Община Пловдив не е разрешила протестните действия, а управителят на "Хеброс бус" Веселин Дошков съобщи пред радио Пловдив, че полицията е сезирана за възможни стълкновения в районите на автогари "Юг" и "Родопи", и се очаква нейната компетентна намеса. "Няма да допуснем представители на протестиращите превозвачи да дойдат на автогара "Юг", още по - малко ще им позволим да превозват пътници по направленията, за които договорите има са изтекли," - допълни Дошков. Според него процедурата по подписване на договорите за междуградските транспортни линии е приключила след произнасянето на тричленен състав на Върховния административен съд, което не подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Опасен елемент притесни пловдивчанин
Честват 50 години от създаването на отделението по диализно лечен...
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).