Промениха датата на голямото военно учение на НАТО край Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (3)
11:54 / 14.06.2019
4298
Промениха датата на голямото военно учение на НАТО край Пловдив. Според първоначалната информация от министерството на отбраната инициативата трябваше да се проведе на 16 срещу 17 юни. Днес обаче това бе коригирано.

Коректната дата е 17 юни 2019 г. в тъмната част на денонощието. Промяната се е наложила поради неблагоприятни метеорологични условия, които се очакват предишната вечер.

Въздушното учение е по линия на НАТО – Swift Response. Учението ще се проведе в района на село Чешнегирово, община Садово.

В него ще участват 500 военнослужещи и множество летателни апарати. Въздушно-десантната операция ще се проведе в реални условия с десант на парашутисти и спускане на техника от въздуха. Това съобщиха от пресцентъра на Областна администрация в Пловдив с цел да се избегне напрежение и стрес у населението.

"Swift Response 2019", ръководено от Командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа, е ежегодно въздушно-десантното учение, което ще се проведе на териториите на Република България, Хърватия и Румъния в периода 13 – 25 юни 2019 г. Приблизително 5600 са всички участници от осем съюзнически държави, като около 1495 от тях са парашутисти.

На 17 юни 2019 г. в тъмната част на денонощието ще се извърши масов въздушен десант във войскови район 1555 – летище Чешнегирово. Според сценария, в ролята на противостоящи сили, които ще осигуряват отбраната на летището са военнослужещи от 42-ри механизиран батальон от 2-ра механизирана бригада. Базата за предно разполагане – Безмер ще осигури непосредствена авиационна поддръжка и подавяне на средствата за ПВО на земята, ръководството на полетите ще се осъществява от летище Пловдив, а аварийно-спасителното и логистично осигуряване по време на провежданата операция ще се осъществява от американска страна.

"Swift Response 2019" ще демонстрира стратегическо използване на въздушно-преносими сили с висока степен на готовност, наричани Global Response Force, провеждайки учения за овладяване на ключови позиции. Това дава възможност за провеждането на съвместни подготовки с цел развиване на способности по командване и управление на няколко специални операции едновременно на различни места.

Участието в многонационални учения увеличава готовността, засилва професионалните взаимоотношения и подобрява общата координация със съюзниците и партньорите по време на криза.

Виж коментарите (3)

Още по темата (14):
26.07.2019 Ново голямо военно учение с нощни полети край Пловдив!
24.06.2019 Тялото на загиналия край Чешнегирово парашутист вече е в Канада! Семейството му трудно понася мъката
19.06.2019 Учението на НАТО у нас продължава въпреки трагедията край Пловдив
19.06.2019 Треньорът на отбора ни по парашутизъм: Възможно е да е имало сблъсък във въздуха
18.06.2019 Този е загиналият край Пловдив рейнджър от НАТО, скочил е от 400 метра!
18.06.2019 Американските военни най-после проговориха за трагедията със загинал и ранени край Пловдив!
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).