Промени гарантират интереса на таксиметровите превозвачи в Пловдив

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
08:30 / 13.11.2016
2520
Какви промени в режима на издаване на разрешителни се очакват през следващата година след въвеждането на данък "такси" провери Plovdiv24.bg.

От 2017 г. разрешителни ще се издават само след платен данък, припомни зам.-кметът по транспорт Златин Велев. Тъй като сумата идва в тежест на пловдивските превозвачи (750 лева), те са се споразумели с Общината налогът да се заплаща на два (най-много три) пъти в годината.

На превозвачите, които имат издадено разрешително за две или три години напред, пък се дава право на безплатно регистриране два пъти в годината. Освен това времето за регистрация става три работни дни.

Промените в Наредбата за определяне и администриране на местни такси и цени на услуги на територията на Община Пловдив, които трябва да бъдат утвърдени от Общински съвет са както следва:

1. Издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници за един брой автомобил да е със срок на валидност - срокът, посочен от превозвача в заявлението му, но не по - късно от края на календарната година, за която се иска разрешението. Обикновена услуга - до 3 работни дни, цената да е 34 лв.

2. Издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници - за един брой автомобил, при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз с валидност до 31.12.2017 г. - безплатно само при първото и второто подаване за 2017г., а при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници за 2018 г. или за 2019 г. - безплатно и при първото и при второто подаване на заявление от превозвача за 2018 г.

"С новите промени ще бъдат гарантирани интересите на превозвачите и ще им се гарантира качествено административно обслужване, което ще се отрази и на сигурността на обслужваните граждани", посочват от Общината.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ако сте в Пловдив заведете детето си на "Детски панаир на занаяти...
Георги Георгиев, ГЕРБ: Доходите на българите са изядени с 30% зар...
36 лева за килограм боровинки в Пловдив
Теодора напусна дома си в Пловдив, в момента никой не знае къде е...
Добри новини за Югоизточния обход на Пловдив
Геворг Харутюнян остава на топло


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).