Прокуратурата работи по три сигнала за изборни нарушения в Казанлък

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:18 / 25.06.2008
775
Продължават проверките по три от сигналите за нарушения при местните избори в Казанлък, проведени в събота, съобщиха днес от пловдивсата апелативна прокуратура. Единият сигнал е, че представители на коалиция "Експерти за Казанлък" са използвали непозволени в закона средства, тъй като на всички работещи в "Арсенал" са преведени по 100 лева допълнително, казаха от прокуратурата. В коалицията участват шефове на оръжейния завод, поради което тя стана популярна в града като "Коалиция Калашников". В хода на проверката автора на сигнала го е оттеглил. Проверката за необичайни плащания в "Арсенал" до сега не са открити, но поверката ще продължи и ще обхване периода от касиране на предходните местни избори. Проверява се и сигнал на партия "Ред, законност и справедливост", включително бланковите договори на ФАГО. Прокуратурата се е самосезирала и по телевизионно предаване, установени са двама граждани, които са признали, че са им предлагани пари за изборите, друг случай от същото предаване още се проверява.

В прокуратурата са постъпили общо 13 сигнала за нарушения на изборния закон в Казанлък, по 10 от тях магистратите са отказали да образуват досъдебно производство.2

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).