Прокуратурата образува досъдебно производство срещу охранител за гавра

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:54 / 29.07.2008
3110
Районна прокуратура-Пловдив образува днес досъдебно производство срещу И. С. /служител на частна охранителна фирма "СОТ ДАИКС" ООД/ за това, че през декември 2006г. в гр. Пловдив се е гаврил с бездомник, клипът беше разпростанен преди седмица в интернет. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм. За това престъпление предвиденото от закона наказание е до 5 години лишаване от свобода.

Прокуратурата е дала указания в хода на разследването да бъде установено дали другите две лица, които са присъствали на инцидента и които също са служители на фирмата, са участвали и дали са можели да спрат главния заподозрян. 

Към настоящия момент лицето, по отношение на което са извършени непристойните действия е с неустановена самоличност. Дадени са разпореждания, след като той бъде установен, да бъдат назначи съдебно-медицинска експертиза и съдебно-психиатрична експертиза за това дали и какви телесни повреди са му причинени и му се извърши подробен разпит. Въз основа на неговите показания и заключенията на експертизите ще се преценява и евентуална съставомерност на престъплението.

Наред с това, във връзка с инцидента, Районна прокуратура - Пловдив разпореди спешна проверка на дейността на охранителна фирма "СОТ ДАИКС" ООД гр. Пловдив, осъществяваща частна охранителна дейност. Проверката ще е в насока установяване дали дейността на фирмата е в съответствие със Закона за частната охранителна дейност /ЗЧОД/. За приключване на проверката е определен 15-дневен срок. За резултатите ще Ви уведомим допълнително.


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
31.07.2008 Издириха мъжа, станал жертва на охранители-сеирджии
29.07.2008 Полицията разпозна всички сотаджии участвали в гаврата с клошара
29.07.2008 Прокуратурата разследва гавра на сотаджии с клошар
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).