Прокуратурата иска съд за трима крадци на автомобил

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:40 / 03.07.2008
1136
Районна прокуратура гр. Пловдив внесе обвинителен акт срещу Светослав С. и Тодор Х. за извършено от тях противозаконно отнемане на автомобил. На 27 март тази година двамата младежи се срещнали с техен общ приятел - Иван И. в районна на ж.к. Тракия, и у тях възникнал умисъл да се отнемат чужд автомобил и да е поразходят с него. Възползвайки се от настъпилата нощ, те успели да проникнат във "Форд Фиест", собственик на Петър.О. Привели го в движение чрез свързване на кабелите под таблото и започнали да обикалят из улиците на града. Обвиняемите се редували да шофират, но тъй като пропуснали да включат светлините на автомобила, били забелязани от патрул на ІV РПУ на МВР гр. Пловдив и задържани.

Спрямо Светослав С. и Тодор Х. е повдигнато обвинение, по което ако бъдат признати за виновни, биха могли да получат наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години, като спрямо Тодор Х. наказанието ще бъде редуцирано до 3 години лишаване от свобода, тъй като той е бил непълнолетен към момента на извършване на деянието.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Областна администрация Пловдив с интересно предупреждение за Деня...
Първи подробности за евакуацията в най-голямата болница в Пловдив...
"Швейцарско сирене" по пловдивски булевард
Пригответе до 200 лева, ако искате да гледате на живо този грък в...
Шеметен първи юни, нови обекти и единствен по рода си MakeUp Mast...
Дебора минути преди делото: Готова съм психически за разпита


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).