Професорка осъди УХТ за дискриминация

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:32 / 30.04.2024
4342
Професорка от Университета по хранителни технологии осъди вуза за дискриминация. Причината проф. Виолета Рашева да се обърне към съда е, че е била пенсионирана на 65 години и не успяла да завърши мандата си като декан на Техническия факултет на УХТ, докато други нейни колеги били оставени на работа и след навършването на пенсионната възраст, предава Plovdiv24.bg.

Проф. Рашева била избрана за декан на 23 януари 2020 г. и следващия септември  подала заявление, че навършва 65 г. и иска да бъде удължен трудовият й договор на хабилитиран преподавател докато изтече мандатът й като ръководител на факултета. Факултетният съвет на катедра "Промишлена топлотехника" с единодушие одобрил решението, но въпреки това била пенсионирана. 

Проф. Рашева се обърнала към Комисията за защита от дискриминация, защото двама колеги на нейна възраст продължили работа. КЗД намерила, че тя е неравно третирана и глобила УХТ с 1500 лв. Санкцията е потвърдена от Административен съд - Пловдив, но подлежи на обжалване пред ВАС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Инцидент в известен ресторант в северната част на Пловдив
Криминални клиенти пребиха таксиметров шофьор в Пловдив
Една от най-неприятните павирани улици в Пловдив отива в историят...
Змия е забелязана до детска градина в Пловдив
Кметът каза в прав текст кога затварят Бетонния мост
Официално откриха най-новата улица в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).