Проф. Шишков: Репортажът е направен за вдигане на рейтинга на Нова тв

Автор: Георги Кирилов
Коментари (3)
15:55 / 03.12.2019
14702
Plovdiv24.bg потърси проф. Димитър Шишков във връзка с материала "Известен пловдивски уролог: Кой дава право на един гном от Нова тв да маскари доказан доктор? Ще се извини ли ла*ното?". Ето какво каза той специално за читателите ни:

"Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното. Институциите са сезирани, тече проверка. Репортажът е направен за вдигане на рейтинга на Нова телевизия. Ако след приключване на проверката се окаже, че доц. Мануков е невинен - този журналист ще излезе ли да се извини? Има ли гаранция, че пациентът, подал сигнала, не го е направил нарочно? Този лекар е спасил живота на много хора и това е факт!

Аз съм за това болниците да бъдат 100 процента частни, защото най-големите източвания на пари за милиони левове идват именно от държавните лечебни заведения. Защо този репортер не заби микрофона пред някой от бившите директори на големите държавни болници, които са доведени почти до фалит?

Неслучайно именно политиците назначават тези директори. Това би било истинска журналистика. Защо не се показват по-често достойните лекари, спасили животи на хиляди хора? Не може по такъв начин с бутане и други прийоми да се прави репортаж и да се нарушава личното пространство.

Преди години лично аз имах подобна случка - една друга телевизия дойде, за да ме дебне. Тогава конкурентна частна болница бе дала 5000 лева на пациент само и само да ми ги даде и журналистите да ме снимат. Е, не се случи и после от телевизията ми се извиниха, но и не публикуваха нищо, защото просто не бяха заснели нищо нередно..."

Виж коментарите (3)

Още по темата (4):
03.12.2019 Известен пловдивски уролог: Кой дава право на един гном от Нова тв да маскари доказан доктор? Ще се извини ли ла*ното?
02.12.2019 Най-известният пловдивски лекар за последните 24 часа: Помия!
02.12.2019 Прокуратурата подхвана сигнала за злоупотреби в УМБАЛ "Пловдив"
01.12.2019 Скандал! Уличиха известен пловдивски лекар в измама със Здравната каса
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).