Проектът "Влез в час с данъците" обхвана близо 2000 младежи в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:39 / 25.08.2015
1013
Образователният проект на НАП "Влез в час с данъците" получи висока оценка при учредяването на Мрежа за фискално образование между ЕС и Латинска Америка това лято. На форума бяха представени практиките на държави от ЕС и Латинска Америка в планирането, провеждането и оценката на ефективността на образователни инициативи, свързани с данъците в предучилищна възраст, в средните училища и университетите по света. По време на събитието бе подчертана важността на финансовото образование, нуждата данъчните власти да популяризират темата, включително въпросите за важността на данъците от социална гледна точка, както и необходимостта от практически умения за бъдещите данъкоплатци.

НАП в продължение на 2 години организира данъчни часове в средните училища, като до момента данъчните преподаватели са се срещнали с над 50 000 ученици в страната. В първото издание на кампанията "Влез в час с данъците" през 2013 г. редом с учебните часове се проведе и конкурс с награди за снимка, видео или текст на тема "Данъците без които не можем", а през изминалата учебна година часовете бяха съпроводени с лотария с касови бележки с привлекателни награди. "Влез в час с данъците" спечели и две награди в ежегодния конкурс "ПР приз" - за ПР проект в публичния сектор и наградата на Етичната комисия на БДВО /Българско дружество за връзки с обществеността/.

От НАП издават в аванс, че през идната учебна година планират да разширят проекта чрез видео-курсове по данъчни и осигурителни теми, които ще са достъпни безплатно онлайн. Идеята на Агенцията е по атрактивен и мотивиращ начин да се подобри данъчната грамотност на младите хора.

Само в Пловдив проектът "Влез в час с данъците" обхвана близо 2000 младежи от различни гимназии, а една от четирите, осигурени от НАП награди в играта "Парола: Касова бележка", бе спечелена от пловдивски ученик.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).